Raad van State zet voorlopig streep door Morspoortgarage

De Raad van State heeft gisteren een aantal bewoners van de wijk Transvaal in het gelijk gesteld en schorst het bestemmingsplan Transvaal. Daardoor kan de gemeente niet verder met de voorbereidingen van de bouw van de Morspoortgarage. Ook een bouwvergunning mag nu niet worden verleend. De omwonenden voerden aan dat de gemeente het aantal verkeersbewegingen per parkeerplaats te laag heeft ingeschat. Daardoor klopt volgens hen ook de toename van de totale verkeersintensiteit op de Morsweg niet. De gemeente verwees in haar verweer naar eerdere onderzoeken. De Raad van State vindt dat die maar in een bodemprocedure moeten worden beoordeeld en gaf de omwonenden gelijk.

GroenLinks en de Partij voor de Dieren grijpen de uitspraak aan om meteen maar helemaal van de komst van de garage af te zien en dienen een motie van die strekking in. Die wordt eind van de maand in de gemeenteraad behandeld. GroenLinks-lijsttrekker Pieter Kos rekent op de steun van zowel D66 als de SP, omdat die partijen in het verleden ook grote moeite hadden met de komst van de garage die in januari leidde tot het aftreden van toenmalig GroenLinks-wethouder John Steegh.

Volgens GL en de PvdD kan de parkeergarage nog steeds op geen enkele steun in de wijk rekenen. Bewoners vrezen niet alleen voor de leefbaarheid in de wijk als gevolg van nog meer verkeer op de nu al overbelaste Morsweg, maar ook voor de gevolgen voor de luchtkwaliteit. Pieter Kos: “De buurt heeft gelijk gekregen waar de politiek heeft gefaald. Laten we dat nu herstellen en de bouw helemaal afblazen. Het was een slecht plan en het blijft een slecht plan.”

Advertentie

Leiden Morspoortgarage


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×