Alles over Leidse migratiegeschiedenis

Morgen staat in het teken van de migratiegeschiedenis van Leiden. Ongeveer 98% van de inwoners van de Sleutelstad hoeft niet ver in zijn familiegeschiedenis te duiken, om te stuiten op migranten van over de hele wereld. De vakgroep Sociale en Economische Geschiedenis laat het Leidse publiek morgen, ter gelegenheid van het lustrum van de universiteit, kennis maken met de Leidse migratiegeschiedenis. Tussen 21.00 en 24.00 uur worden op de gevel van V&D aan de Aalmarkt korte animatiefilmpjes getoond. Die filmpjes visualiseren op speelse wijze de migratiegeschiedenis van de stad.

Eén van die filmpjes gaat over een hugenoot, de Franse voorouder van de van oorsprong Leidse Mariska. Een ander filmpje laat zien hoe uiteenlopende migranten samenvloeien in verschillende Leidenaars. Het publiek kan door te stemmen, bepalen welk filmpje de publieksprijs wint. Dat stemmen kan ter plaatse, maar ook via internet. Wie een voorproefje wil, kan kijken op www.youtube.com/vijfeeuwenmigratie.

Multimedia ontwerper Thijs van Iersel, maakte speciaal voor de Leidse Jubileumweek de film “open”. Deze film is onder andere te zien op de gevel van V&D en in de Migratiestand die tussen 13.00 en 16.00 uur in de Waag staat. Iedereen die meer wil weten over zijn migrantengeschiedenis, kan bij deze stand terecht. Medewerkers van het Regionaal Archief Leiden leggen er uit hoe de migranten uit de familiegeschiedenis te achterhalen zijn.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×