Leidenaar Rob Smit, een verwoed verzamelaar van oude ansichtkaarten, heeft zijn collectie oude Islamitische ansichtkaarten per 1 juni jl online gezet. Smit kwam door zijn werk bij een internationale onderneming in aanraking met de Arabische cultuur. Smit: "Nee, ik ben geen moslim geworden, maar ik vind de Arabische cultuur wel heel indrukwekkend, met name de architectuur, kalligrafie en muziek. Mijn CD-collectie telt ondertussen dan ook al zo'n vijftig stuks met Arabische muziek, uit alle hoeken van de wereld!" Dagelijks wordt de online collectie aangevuld met kaarten over de Islam, Koran en Ramadan, maar ook met architectuur, stadsgezichten en landschappen uit landen waar de Islam belangrijk is, zoals het Midden Oosten, Noord Afrika en de Balkan.
De collectie is te vinden op: www.facebook.com/islamicpostcards.

Bijzondere verzameling oude Islamitische ansichtkaarten online

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×