Politie tevreden over inzet videoauto

De videoauto van de politie bewijst zijn nut. Sinds vorig jaar zet Politie Hollands Midden de wagen die voorzien is van camera’s in om asociale weggebruikers en extreme snelheidsovertreders aan te pakken. De auto rijdt door het hele gebied en wordt veel ingezet op punten waar vaak gevaarlijke verkeersovertredingen plaatsvinden. Voordeel van de videoauto is dat de overtreders meteen geconfronteerd kunnen worden met hun gedrag. Doordat zij de beelden van hun overtreding kunnen zien, is er minder ruimte voor discussie. Bovendien zorgen die beelden er voor dat de overtreder meer inzicht krijgt in de onveilige situatie die door de actie ontstaat. Dit jaar zijn er met behulp van de videoauto al 13 rijbewijzen ingenomen. Meer dan 100 keer kregen bestuurders een proces-verbaal, omdat zij de maximum toegestane snelheid met snelheden van 30 tot 40 km/u overtraden. Ongeveer 270 bestuurders kregen dit jaar een proces-verbaal vanwege andere ernstige overtredingen, waaronder het rijden door rood licht en het rijden over een doorgetrokken streep.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×