Ivo, foto: PR.

Sponsors gezocht benefietavond voor Duchenne

De Stichting Duchenne zet zich in voor het financieren van het onderzoek naar een geneesmiddel voor de spierziekte ‘Duchenne spierdystrofie’. Deze ziekte is op dit moment nog niet te genezen, maar hopelijk in de toekomst wel. Zo’n 800 jonge jongens ( bij meisjes komt de ziekte niet voor) lijden aan de spierziekte, waarbij het gemis van een eiwit afbraak van het spierweefsel veroorzaakt. Zij raken steeds verder verzwakt en hebben op jonge leeftijd al een rolstoel nodig; hun levensverwachting is laag. Er is de laatste jaren succesvol onderzoek gedaan, maar de tijd dringt om een behandeling te ontwikkelen, om ook de kinderen die nú met deze ziekte leven wat perspectief te kunnen geven. Op 26 oktober wordt een bijzondere benefietavond georganiseerd met optredens van onder andere Intrmzzo, Kasper van Kooten en Trijntje Oosterhuis in de Leidse Stadsgehoorzaal. De stichting is opzoek naar sponsors, die contact op kunnen nemen via okvoorduchenne@ziggo.nl

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×