Newtonweekend bij Boerhaave

Komend weekend staat Museum Boerhaave in het teken van Newton. Ter gelegenheid van de tentoonstelling NewtonMania, zijn er zaterdag en zondag diverse activiteiten rondom de Engelse natuurkundige, wiskundige, astronoom, natuurfilosoof, alchemist en theoloog. Conservator Ad Maas, de samensteller van de tentoonstelling Newton in Nederland, geeft op zaterdag een rondleiding. Daarbij staat hij stil bij de opmerkelijke relatie van het Britse wetenschappelijke genie met Nederland. Dankzij drie Leidse professoren, waaronder Herman Boerhaave, werd de wetenschap in de 18e eeuw ook in Nederland populair. Op zondag verzorgt poppenspeelster Ila van der Pouw de tentoonstelling “De Appel die naar de Maan viel”. Bezoekers vanaf 6 jaar kunnen tijdens het poppenspel zien hoe Newton aan zijn ideeën kwam en in wat voor wereld hij leefde. Na afloop kunnen ze zelf experimenten uitvoeren. De rondleiding zaterdag en tentoonstelling zondag, beginnen om 15.00 uur. Ze zijn gratis op vertoon van een geldig museumkaartje. Aanmelden voor de voorstelling kan via www.museumboerhaave.nl

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×