Verkeerslichten provinciale wegen aangepast

De provincie past deze zomer de verkeerslichten op de provinciale wegen aan. De lichten beschikken al over een rekenprogramma dat bepaalt hoe vaak de verschillende richtingen rood en groen krijgen. Dat programma wordt nu uitgebreid met een systeem dat het mogelijk maakt de verkeerslichten op afstand aan te sturen en te controleren. Op die manier kan sneller worden gereageerd op storingen, ongevallen en drukte. Verder krijgen de verkeerslichten een systeem dat er voor zorgt dat hulpdiensten in geval van nood groen licht krijgen. Tenslotte worden de lampen vervangen door LED-verlichting. Omdat de provincie de werkzaamheden zo veel mogelijk ’s nachts en tussen de spitsuren door uitvoert, zal het verkeer er vrijwel geen hinder van ondervinden. De aanpassing van de verkeerslichten maakt deel uit van het programma Dynamisch Verkeersmanagement, dat moet leiden tot een vlotte en veilige verkeersafwikkeling op de provinciale wegen. Ook moet het programma zorgen voor een betere optimale benutting van die wegen.

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×