MAORI kano Volkenkunde gedoopt in Nieuw-Zeeland

De MAORI kano voor Museum Volkenkunde is zaterdag in Nieuw-Zeeland gedoopt. Het vaartuig is speciaal voor Volkenkunde gemaakt in de plaats Aurere. Daar werd hij begeleid door traditionele zang en gebeden, gedoopt en te water gelaten. De Nieuw-Zeelandse nationale tv en Maori-zender maakte er zelfs een reportage over, die te zien is via //www.maoritelevision.com/default.aspx?tabid=278&pid=151&epid=1389. De kano, die de naam Te Hono ki Aotearoa (Verbonden met Nieuw Zeeland) draagt, wordt naar Volkenkunde gebracht, waar een speciaal botenhuis wordt gemaakt. IN en om het museum vinden de komende tijd een aantal Maori activiteiten plaats. Op www.volkenkunde.nl is meer informatie te vinden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×