In een stralend zonnetje werd Leiden Culinair gistermiddag geopend door wethouder Robert Strijk. (Foto's: Chris de Waard).

Gemeente wil evenementen meer ondersteunen

Leiden heeft veel waardering voor de organisaties van evenementen in de Sleutelstad en wil dat duidelijker gaan uitdragen dan voorheen. Dat zei wethouder Robert Strijk van economische zaken gistermiddag bij de opening van Leiden Culinair. Volgens Strijk bestaat bij de vele vrijwilligers die Leiden leuk maken vaak ten onrechte de indruk dat de gemeente eerder tegen- dan meewerkt om evenementen mogelijk te maken. Om die vrijwilligers nadrukkelijk te bedanken denkt Strijk bijvoorbeeld aan een gemeentelijke VIP-tent, volgend jaar op Leiden Culinair, waar de gemeente dan bijvoorbeeld (sport)bestuurders en andere vrijwilligers kan uitnodigen om zo te laten zien dat ze belangrijk zijn voor de stad en ook om op een informele manier de contacten aan te halen.

Beeldverslag door IloveLeiden.com

Leiden Culinair ging gisteren van start op de Garenmarkt en duurt nog tot en met aanstaande zondag. Wie vandaag zowel wil genieten van de ongetwijfeld spannende wedstrijd Nederland – Brazilië, als van lekkere hapjes en drankjes, kan ook op de Garenmarkt terecht. Op een groot scherm is de wedstrijd te volgen.

Een overzicht van alle activiteiten en de deelnemende restaurants staat op www.leidenculinair.nl.

Advertentie

Cultuur Leiden lakenfeesten2010


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×