Nieuw bestemmingsplan Haagwegterrein West

Voor het westelijke deel van het Haagwegterrein komt een nieuw bestemmingsplan. De gemeente en ontwikkelaar La Linea CV herontwikkelen het Haagwegterrein tot woongebied. In het gedeelte tussen de spoorverbinding Leiden-Utrecht, de Telderskade, het Haagwegkwartier en de Toussaintkade, worden nu 72 huizen gebouwd. Ook moet daar een woontoren met 41 appartementen verrijzen, die beschikt over een enigszins verdiepte parkeergarage met een groen mossedum dak. Deze woontoren past echter niet in het huidige bestemmingsplan. Daarom heeft het college besloten een nieuw plan voor het Haagwegterrein West te maken, waarin de toren wel past. Het ontwerp bestemmingsplan is binnenkort ter inzage beschikbaar, zodat zienswijzen ingediend kunnen worden.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×