Na de regenbuien van zaterdagmiddag was het gisteren weer een zonovergoten zondag, waarvan het massaal toegestroomde publiek met volle teugen genoot. Overal in de Leidse binnenstad was het bomvol en gezellig. Er was van alles te zien en te beleven op deze laatste dag van de 25ste editie van de Leidse lakenfeesten. Op het Stadhuisplein traden vrijwel alle Leidse artiesten op, langs de Nieuwe Rijn werd het Nederlands Kampioenschap Standwerken gehouden en op en rond het Hooglandsekerkplein lieten troubadours hun smartlappen horen in het kader van het Gouden Pet festival. Holy Water werd overtuigend winnaar bij de finale later op de dag. De kinderen vermaakten zich in het kinderdorp in de Breestraat, waar natuurlijk traditiegetrouw een grote Verzamel en Curiosamarkt werd gehouden, opgevrolijkt door 14 prachtig geklede dames van een Barokdansgroep. Waar men ook al slenterend door het centrum terechtkwam, overal was wel wat te zien en te beleven, zoals Historisch straattheater, Leidse Kluchten en nog veel meer. Ook de laatste avond van Leiden Culinair op de Garenmarkt werd druk bezocht. Foto's: Emile van Aelst

Uitbundige laatste dag 25ste Leidse Lakenfeesten


Zaterdag trokken de Dragonboatraces op de Rijn bij de Apothekersdijk ook weer veel bekijks. ILoveLeiden.com was erbij en maakte deze registratie.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×