Regiotaxi uitgebreid naar twaalf gemeenten

De inwoners van een aantal gemeenten in Holland Rijnland, waaronder Leiden, kunnen al jaren gebruik maken van de Regiotaxi. Per 1 januari 2011 is het vervoersysteem in twaalf van de vijftien gemeenten actief. Dat heeft het Algemeen bestuur van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland besloten. De Regiotaxi brengt mensen binnen Holland Rijnland van deur tot deur. Het is een aanvulling op het openbaar vervoer en de gewone taxi, die werkt volgens het principe van de deeltaxi. Passagiers kunnen vanaf hun vertrekadres vijf zones reizen tegen het zonetarief. Na die vijfde zone wordt een kilometerprijs in rekening gebracht. Vooral veel mensen met een WMO-indicatie gebruiken de Regiotaxi. Deze taxi rijdt vanaf volgend jaar in Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude. Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Rijnwoude doen niet mee. Zij houden hun eigen systeem, de Rijnstreekhopper.

Advertentie

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×