Graven en vissen bij Naturalis

Tijdens de zomervakantie kunnen kinderen die genoeg hebben van het strand, komen graven en vissen bij Naturalis. Op de woensdagen 7, 14, 21 en 28 juli en 4 en 11 augustus, tussen 12.00 en 15.00 uur kunnen kinderen vanaf 3 jaar meedoen aan Doe en ontdek – Dodobotten. In drie grote zandpakken op de binnenplaats van het Pesthuis graven ze naar botten van de uitgestorven dodo. Als ze hebben ontdekt welk bot ze gevonden hebben, krijgen ze een echt diploma.

Wie 8 jaar of ouder is en liever in water speurt dan in zand, kan meedoen aan de slootsafari. Deze activiteit vindt plaats op de zondagen 4, 11, 18 en 25 juli en 1, 8 en 15 augustus en begint om 11.00, 13.00 en 14.00 uur. Vanuit de onderzoekstent die op de binnenplaats van het Pesthuis staat, vertrekken groepen van maximaal 30 kinderen naar de sloten rond het museum. Met behulp van een visnet, gaan ze in het water op zoek naar planten en dieren. Daarna gaan ze hun vangst in de onderzoekstent onderzoeken. Als ze daarmee klaar zijn, volgt in het museum een speurspel over het onderwaterleven. Een groot deel van de dieren die ze eerder uit de sloot hebben gevist, zullen de kinderen in de zalen van Naturalis terugvinden. Deelnemers aan de slootsafari moeten een zwemdiploma hebben.

Beide activiteiten zijn gratis na aankoop van een entreekaartje voor het museum.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×