Jan Beij koninklijk onderscheiden

Voor schaker Jan Beij begon het Leiden Chess Tournament gistermiddag heel anders dan hij verwacht had. Bij de openingsceremonie ontving hij uit handen van locoburgemeester Robert Strijk een Koninklijke onderscheiding. Beij gaat nu door het leven als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij erfde zijn liefde voor het schaakspel van zijn vader, de schaker en zanger Jerry Beij.

Jan Beij is 16 jaar bestuurslid van Schaakvereniging Leithe, geweest. De helft van die tijd was hij voorzitter. Van 1988 tot 2005 was hij bestuurslid van de Leidse Schaakbond LSB, waarvoor hij de public relations en promotieactiviteiten verzorgde. Sinds 2001 is hij nauw betrokken bij de Stichting Denksport Leiden, die het Denksportcentrum aan de Robijnstraat exploiteert. Hij was zelfs een van de initiatiefnemers voor de komst van dat centrum. In 1998 ging Beij aan de slag als verslaggever. Voor het LD verzorgde hij de verslaglegging van denksporten als bridge, go, biljart, dammen en schaken. In 2002 ontwikkelde hij de nationale website Schakersinfo, een primeur in informatievoorziening voor en door schakers. Toen het jaarlijkse internationale zomerschaaktoernooi van Amsterdam niet langer georganiseerd werd, zette Beij het Leiden Chess Tournament op. Dit bleek een groot succes.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×