Artistiek leider Maarten van Veen, foto: PR.

Parijse muze centraal tijdens jaarlijkse Hortusfestival

Voor de zevende keer op rij, wordt een bijzonder muzikaal festival gehouden in de Leidse Hortus: het Hortusfestival. Van 23 juli tot en met 27 augustus zullen diverse toonaangevende musici zomeravondconcerten geven, die in het teken staan van de Parijse muze Misia. Pianiste Misia Sert (1872 Р1950) was ruim een halve eeuw de muze voor vele kunstenaars in Parijs, zoals Toulouse de Lautrec, Renoir, Stravinsky, Proust, Mallarmé, Diaghilev, Picasso en Coco Chanel. De concerten, die gehouden worden op sfeervolle locaties, geven het publiek de mogelijkheid dichtbij de optredens te zijn en na afloop van de concerten eenvoudig contact maken met de musici. Vaste gast is natuurlijk het in 2004 opgerichte HortusEnsemble, dat zich toelegt op de authentieke uitvoering van kamermuziek uit de jaren 1850-1950. Andere musici die dit jaar optreden zijn: pianist Paolo Giacometti, Harpduo Bilitis, pianoduo Van Veen en zanger en componist Eef van Breen.

Het programma is opgesteld door artistiek leider Maarten van Veen.

Kaartverkoop, informatie en volledig programma: www.hortusfestival.nl

Cultuur


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×