Twee spelers weg bij ZZ Leiden

Komend seizoen moet Zorg en Zekerheid Leiden Basketball het doen zonder Johan Kuijper en Mick Burger. Dit tweetal dat vanaf het begin bij de ploeg betrokken was, stopt met het spelen van basketball op het hoogste niveau. De 26-jarige Mick Burger studeert medicijnen. Deze zware studie waarbij ook het lopen van coschappen hoort, maakt het voor hem niet langer mogelijk om op topniveau te spelen. Hij kon het afgelopen seizoen al niet meer deelnemen aan de ochtendtrainingen. Ook een knieblessure speelde hem parten.

De 29-jarige Johan Kuijper behaalde zijn bachelor internationaal business management en ronde onlangs zijn masteropleiding internationaal sportmanagement aan de Johan Cruijff Academie af. Hij vindt het nu hoog tijd om zich op de arbeidsmarkt te melden. Op termijn wil hij in de sport aan de slag. Hij sluit niet uit dat hij ooit directeur van de basketballbond wordt.

In de vier seizoenen die Burger in dienst van ZZ Leiden was, speelde hij 131 competitie- en playoffwedstrijden en maakte daarin 702 punten. Kuijper speelde 153 keer een competitie- of playoffwedstrijd en scoorde in totaal 1022 punten.

Advertentie

Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×