SP-Kamerlid aan de slag als stratenmaker

SP-Kamerlid Paulus Jansen ging afgelopen vrijdag aan de slag als stratenmaker. Hij hielp Hoogstraten Wegenbouw bij de herbestrating van een plantsoen in de Stevenshof. Jansen maakte deze ommezwaai niet omdat hij de baan van Kamerlid zat was, maar omdat hij een stelling van Bouwend Nederland voorman Elco Brinkman wilde toetsen. Brinkman stelde tijdens een debat over de AOW-leeftijd dat zware beroepen in de bouw binnenkort verdwenen zijn, doordat allerlei slimme machines het zware werk van de bouwvakker overnemen. Jansen wilde die stelling in de praktijk toetsen. Hij ging daarom aan de slag bij Johannes Hoogstraten, die een voortrekker van het verbeteren van de arbeidsomstandigheden voor stratenmakers is, en waar mogelijk gebruik maakt van machinale hulpmiddelen. Na een dagje hard werken, vertelde Jansen: “Het is uiteraard prima dat machines lichamelijk zwaar werk overnemen, maar er blijven nog vele beperkingen, want die machines kunnen lang niet overal gebruikt worden. Zwaar werk zal er in de toekomst zeker nog zijn. Dat heb ik vandaag aan den lijve ondervonden.”

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×