De zaak Fahrenheit

Conservator Ton Wiechmann geeft op zondag 25 juli openheid in De zaak Fahrenheit. Bij Museum Boerhaave legt hij de werking uit van een bijzonder instrument van Fahrenheit, dat een combinatie van een barometer en thermometer lijkt te zijn. Ook over een aantal andere instrumenten uit de Gouden eeuw die tot de museumcollectie behoren, geeft Wiechmann uitleg. Daarna geeft restaurator Paul Steenhorst zijn visie op het instrument van Fahrenheit, dat sinds een paar maanden in bezit van het museum is. Hoewel nog niet voor 100% vaststaat dat het echt gemaakt is door Daniël Gabriël Fahrenheit, wijst de voorzichtige conclusie wel die kant uit. De lezing begint om 14.00 uur en is na betaling van een entreekaartje voor het museum, gratis. Aanmelden is niet nodig.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×