Dertien overtredingen bij Handhavingsestafette

De vorige maand gehouden Handhavingsestafette heeft 13 overtredingen opgeleverd. In één geval moest er strafrechtelijk worden opgetreden. Bij de jaarlijks terugkerende estafette controleerden 23 handhavers van de Milieudienst West-Holland, de gemeenten Katwijk, Lisse en Voorschoten, het Regionaal MilieuTeam van de politie, het hoogheemraadschap van Rijnland en de provincie Zuid-Holland, of bedrijven in de provincie zich hielden aan onder meer de milieu- en bouwwetgeving. Verder werden er dit jaar voor het eerst controles uitgevoerd in het kader van de nieuwe Waterwet. Daarvoor werden bij een aantal bedrijven monsters genomen van het afvalwater, en werden er putten gecontroleerd. Ook was er dit jaar extra aandacht voor de naleving van voorschriften rond geluid. Met dat doel werden nog voor de estafette begon, alle Noordwijkse strandtenten nagelopen. Overtredingen die geconstateerd werden, waren onder andere een afvaltransport zonder geldige papieren, de verkeerde opslag en afvoer van bouw- en sloopafval, en vetophoping in het riool doordat de opvangput voor vet slecht onderhouden werd. Verder vonden de handhavers bij een bedrijf 8.500 kilo metaalafval, dat uit de administratie was verdwenen.

Leiden Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×