Oorzaak brand Richard Wagnerflat niet te achterhalen

Het is niet mogelijk de oorzaak van de brand die zaterdagochtend in een woning van de Richard Wagnerflat uitbrak, te achterhalen. Dat is de conclusie van de technische recherche. Wel staat vast dat de brand in het appartementencomplex voor senioren geen technische oorzaak heeft. In eerste instantie ging men er vanuit dat de brandmeldinstallatie in de flat niet goed gewerkt had. In een complex met zelfstandige woningen is zo’n installatie echter niet van toepassing. Bij de brand kwam de 83-jarige bewoner van het appartement om het leven. Hij stikte door het inademen van koolmonoxide.

Een bewoner van een huis op de zesde verdieping, ontdekte de brand rond 08.45 uur en sloeg alarm. Daarop werd het complex uit voorzorg ontruimd. Eén bewoner moest vanwege ademhalingsmoeilijkheden naar het ziekenhuis, maar is inmiddels weer ontslagen. Drie bewoners zijn tijdelijk elders ondergebracht, omdat hun huizen rook- en roetschade opgelopen hebben.

Advertentie

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×