Ruim 70 inbraken in Oegstgeest dit jaar

Dit jaar is er in Oegstgeest al 72 keer ingebroken. Piekmaanden waren januari en mei, waarin er 19 en 16 keer werd ingebroken. Oranje Zuid werd 29 keer door inbrekers bezocht en is daarmee de buurt met het hoogste aantal inbraken. Begin dit jaar is Binnen het district Duin- en Bollenstreek, waar Oegstgeest onder valt, een speciaal woninginbrakenteam opgesteld. Dat team bestaat uit tien rechercheurs, die een dadergerichte aanpak hanteren.

Zo houden ze personen die in het verleden actief zijn geweest als inbreker, extra in de gaten. Het team heeft in Oegstgeest inmiddels zeven inbrekers opgepakt. Om het aantal inbraken tegen te gaan, laten agenten witte, kartonnen voetjes achter in huizen die een te eenvoudig doelwit voor inbrekers vormen, omdat er bijvoorbeeld een raam of deur openstaat.

Vorig jaar werd er in de eerste maanden 74 keer ingebroken in Oegstgeest.

Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×