Waka, foto: Volkenkunde.

Maori's maken Waka voor Leiden

Na maandenlange voorbereidingen zullen Nieuw-Zeeland en Leiden elkaar ontmoeten op het terrein van Museum Volkenkunde. Maori-houtsnijders zijn in de maand augustus aan het werk in de tuin van het museum. Vier weken lang maken zij decoraties voor de speciaal voor Volkenkunde vervaardigde Waka, een Maori-kano en het daarvoor bestemde botenhuis. De Waka speelt een belangrijke rol in het leven van de Maori’s; elke familiegroep heeft nog steeds zijn eigen boot, waar regelmatig mee wordt gevaren. De basis is een meterslange boomstam, die tot het gewenste model bewerkt wordt en dan versierd wordt met houtsnijwerk, dat de mythische verhalen over de voorouders vertelt. Bezoekers van het museum hoeven maar op het geklop en gehamer af te gaan om deze zeer speciale ambachtslieden aan het werk te zien. Rondom dit ‘Wakaproject’ organiseert het museum diverse activiteiten voor jong en oud. Meer info en volledig programma: www.volkenkunde.nl

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×