Veel activiteiten rond 'Smaak van de 19e eeuw'

De 23e editie van de Open Monumentendagen heeft het thema ‘De smaak van de 19e eeuw’, een tijdperk, waarin de industriële revolutie een belangrijke rol heeft gespeeld. Het is de eeuw van uitvindingen zoals fotografie, de film, telefoon, maar ook van de modernisering van het dagelijkse leven, zoals de komst van gaslicht, riolering en sanitaire voorzieningen. Deze ontwikkelingen hebben een enorme invloed gehad op de architectuur en stedenbouwkunde en hebben een bonte verzameling monumenten opgeleverd. Op 11 en 12 september zullen ruim 30 Leidse monumenten de deuren openzetten voor het publiek. Rond het boeiende thema van deze 23e editie worden tal van interessante activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Bovendien is het ook nog eens ‘autoloze zondag’, waardoor men lekker rustig kan rondwandelen en genieten van allerlei inloopconcerten en tentoonstellingen.

Meer info en (vanaf half augustus) het volledige programma: www.openmonumentendagenleiden.nl

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×