Aanhouding na verdacht gedrag

Omdat een 25-jarige Hagenaar zich gisteren wel erg verdacht gedroeg, is hij aangehouden. Agenten zagen hem rond 15.30 uur over de Bernhardkade rijden, vanuit de richting van de Kooilaan. Hij gedroeg zich zenuwachtig en vestigde de aandacht extra op zich, doordat hij geen autogordel om had. De agenten wilden hem controleren en keerden hun auto. Zodra de man dat in de gaten kreeg, racete hij weg. Op hoge snelheid reed hij over de Bernhardkade, richting de Os en Paardenlaan. Onder weg lapte hij alle verkeersregels aan zijn laars. Hij scheurde langs een schoolplein waar kinderen speelden. Bij de Herensingel sloeg hij linksaf, waarna hij zichzelf op de kruising van de Lage Rijndijk klem reed. Een vrachtauto blokkeerde hem de doorgang. Toen de agenten hem wilde aanhouden, verzette de Hagenaar zich zo hevig dat voorbijgangers moesten assisteren. Met hun hulp lukte het hen de man te overmeesteren, en naar het politiebureau te brengen. Daar bleek de verdachte een grote hoeveelheid bolletjes bij zich te hebben, waarin waarschijnlijk drugs zit. Ook had de man een flinke hoeveelheid bankbiljetten bij zich. De Hagenaar zit vast en de politie onderzoekt de zaak.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×