Zomerprogramma in Leidse musea

In augustus vinden er in de Leidse musea allerlei activiteiten plaats. Op alle zondagen start in de Lakenhal om 14.00 uur een gratis rondleiding. Tijdens de tocht door het museum vertellen de rondleiders van alles over Werk in Uitvoering, het project waarbij de hele museumverzameling over de rollerband gaat en door de conservatoren onder de loep wordt genomen. Daarnaast is er tot en met 22 augustus de tentoonstelling Tinnen Soldaatjes.

Liefhebbers van kamermuziek kunnen terecht bij de Hortus. Daar begint elke vrijdag om 19.30 uur een zwoel zomeravondconcert, verzorgt door toonaangevende musici. Eén van die avonden wordt verzorgd door J’adore Hollywood, dat bestaat uit een bariton en pianist die diverse werken van Amerikaanse componisten vertolken. Op zondag 8 augustus is er een wandeling door de Hortus, die in het teken van de subtropen staat. Op zaterdag 28 augustus om 13.00 uur, kunnen geïnteresseerden bij Museum Boerhaave de lezing `blije wetenschap’ bijwonen. Die lezing wordt omlijst door demonstraties over de blije wetenschap van de 18de eeuw. Een dag later, op zondag de 29e om 15 uur, is er voor kinderen het poppentheater Newton of De Appel. Na het theater kunnen ze zelf experimenten uitvoeren. Het decor voor beide activiteiten is de tentoonstelling NewtonMania. Bij het Rijksmuseum van Oudheden krijgen kinderen de kans een Vipbehandeling te winnen. Die behandeling bestaat uit een lunch met de directeur van het museum en een kijkje op de plek waar museumobjecten worden bewaard. Kinderen maken alleen kans op die Vipbehandeling, als ze hun hun archeologendiploma halen, en dat kan de hele maand augustus. Bij Museum Volkenkunde zijn van 3 tot en met 29 augustus de Maori’s te gast. Zij laten in de tuin van het museum hun houtsnijkunsten zien. Ze maken decoraties voor de Waka, een Maori-kano, en vertellen de toehoorders over hun cultuur. In het SieboldHuis is van 20 tot en met 22 augustus een grote verzameling Samoeraizwaarden te zien. De oudste komen uit de 14e en de nieuwste uit de 21e eeuw. Er zullen ook zwaardgevechten te zien zijn.

Op 3 en 4 september sluit Naturalis de zomer af met het festival Life Live. Tijdens dat feest kunnen kinderen mee op slootsafari, kan er gejaagd worden op vleermuizen en is het mogelijk mee te discussiëren in de Beagle tweet-up. Ook is er live muziek.

Meer activiteiten zijn te vinden op de websites van de musea.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×