Amateur-kunstenaars inspireren elkaar tijdens een werkbijeenkomst, foto: PR.

Bijzonder beeldend project in Mariënhaven

Lia Nijman, zelf kunstenaar, is een van de initiatiefnemers van een bijzonder project in psychogeriatrisch centrum Mariënhaven. Ruim 20 amateur-kunstenaars uit de regio zijn dit voorjaar samen met bewoners van Mariënhaven aan de slag gegaan met het maken van kunstwerken, gebaseerd op wederzijds contact en observaties. Het resultaat is een grote diversiteit aan kunstwerken, waarin de bewoners zelf, of een deel van hun geschiedenis wordt vastgelegd. Nijman: “Naast het feit dat ik onder de indruk ben van de kwaliteit en creativiteit van het werk van de deelnemers, is het bijzonder om te ervaren wat het project met ons allen doet. Het zorgt voor veel positieve energie, plezierige momenten en bijzondere contacten voor alle betrokkenen. Sommige deelnemers hebben een sterke band met ‘hun’ bewoner opgebouwd en zullen hoogstwaarschijnlijk het contact voortzetten ook als het project is afgelopen.”

Marenthe de Bruijne en Jenny de Bode, beiden mede-initiatiefnemer, vullen aan: “Deze werkbijeenkomsten zijn zeer waardevol. Er worden ervaringen uitgewisseld zowel vakinhoudelijk als m.b.t. het contact met de bewoners. Daarnaast is het voor ons allemaal zeer inspirerend om het werk dat tot nu toe gemaakt is met elkaar te bekijken. De deelnemers werken vanuit allerlei disciplines en dat levert zeer verschillende producten op. Het eindresultaat zal straks een verzameling van ruim 100 portretten zijn, zowel twee- als driedimensionaal of in tekst of dichtvorm.’

De schilderijen, tekeningen, foto’s, gemengde technieken, beelden en teksten worden geëxposeerd van zondag 12 september tot en met woensdag 13 oktober in het Psychogeriatrisch Centrum Mariënhaven, Mgr. Aengenentlaan 1, Warmond. De expositie is dagelijks geopend van 09.00 -17.00 uur.

Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×