Kijkje in de toren van Naturalis tot eind oktober mogelijk

Wie nieuwsgierig is naar de inhoud van de grote collectietoren van Naturalis, kan er tot eind oktober een kijkje komen nemen. De rondleidingen door het 60 meter hoge bouwwerk dat ongeveer 15 miljoen objecten herbergt, voert onder andere langs een witte raaf, de grootste vlinder ter wereld en foute souvenirs. Tijdens de tocht langs de 20 etages, vertelt de gids ook allerlei anekdotes over haardkleedjes, kolibries, expedities en schenkingen. De rondleiding gaat verder in op de historie, het nut en de toekomst van de collectie. Door de vorming van het Nederlands Centrum voor Biodiversiteit NCB Naturalis ontstaat er een natuurhistorische collectie van ruim 37 miljoen objecten. De rondleidingen worden tot eind oktober wekelijks gegeven op vrijdagmiddag. Ook zijn er tochten door de toren op iedere eerste zaterdagmiddag van de maand. Ze starten om 13.30 en 15.00 uur en kosten per persoon €9.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×