Ruim 4.000 nieuwe bedrijven in de regio

In het gebied van de Kamer van Koophandel Den Haag, waarin ook Leiden ligt, zijn het afgelopen kwartaal zo’n 4.000 nieuwe bedrijven opgericht. Dit zijn niet alleen nieuwe ondernemingen, maar ook nevenvestigingen en dochterbedrijven. Daarnaast werden er rond de 1.700 bedrijven opgeheven. Er kwamen dus meer bedrijven dan er gingen. Dat betekent dat de regionale economie zich positief ontwikkelt. Bovendien ligt het aantal nieuwkomers 28% hoger dan in het tweede kwartaal van vorig jaar. In Leiden en omgeving gaat het zelfs om een stijging van 50%. De nieuwe aanwas bestaat uit 1.167 dochterondernemingen en nevenvestigingen van bestaande bedrijven, en 2.789 starters. Het aantal bedrijven dat in de regio werd opgeheven, ligt 4% lager dan in hetzelfde kwartaal van 2009. Het aantal bedrijven dat vorig kwartaal verdween als gevolg van een faillissement, lag 15% lager dan vorig jaar in diezelfde periode. De landbouwsector en de sector algemene diensten, vertoonden de grootste afname. In de financiële sector en de sector vervoer en groothandel, kwamen er de meeste bedrijven bij.

Advertentie

Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×