18-jarige straatrover valt door de mand na bromfietscontrole

In de nacht van zaterdag op zondag, rond 03.15 uur, heeft de politie een 18-jarige Leidenaar aangehouden als hoofdverdachte van een serie straatroven. De man werd rond 01.00 uur op zijn brommer bij een verkeerscontrole aangehouden en de politie vergezelde hem naar huis om zijn rijbewijs te kunnen controleren. Toen een aantal uren later er een melding binnenkwam over een straatroof aan de Hella Haassesstraat en het signalement overeenkwam met de 18-jarige, wist de politie al waar hij woonde en hield hem thuis aan. Drie andere verdachten werden de volgende dag aangehouden: twee jongens van 17 jaar en een van 19 jaar, allen afkomstig uit Leiden. De politie sluit niet uit dat er nog meer verdachten worden aangehouden. Waarschijnlijk ‘werkte’ de hoofdverdachte steeds in verschillende samenstellingen met één of meerdere van de andere verdachten.
Het afgelopen weekend deden zich meerdere straatroven op het Stadspolderpad tussen Leiderdorp en de Merenwijk voor, waarbij de man vermoedelijk betrokken is. Zo werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een 54-jarige fietsster op het Stadspolderpad belaagd door een bromfietser, die haar inhaalde, terwijl de bijrijder probeerde haar tas van het fietsstuur te grijpen, waardoor de vrouw viel en een hersenschudding opliep. Later die nacht om 02.30 uur vond er nog een beroving plaats bij het Stadspolderpad, waarbij een 38-jarige man uit Oegstgeest werd door twee mannen onder bedreiging van een steekwapen beroofd van zijn telefoon en geld.

In de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 01.40 uur werd een 40-jarige Leidenaar beroofd aan het Stadspolderpad. De Leidenaar fietste voorbij twee mannen, waarvan één hem vastpakte. Vervolgens werd hij bedreigd met een steekwapen waarna hij geld gaf. Een 24-jarige man uit Lisse werd tussen 02.00 uur en 02.45 uur onder bedreiging van een steekwapen beroofd, eveneens op het Stadspolderpad.

Ook eerdere overvallen worden onderzocht.

Advertentie

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×