“Rovers” weggejaagd met kettingslot

Een groep van ongeveer zeven roofzuchtige jongens is op de loop gegaan na dreiging met een kettingslot. Twee 19-jarige Leidenaars reden zaterdag rond 04.30 uur op één fiets over het Sis Heijsterpad in de richting van de Groenrand. Bij de kruising met het Ietje Kooistrapad zagen zij een groep van ongeveer zeven jongens staan. Bij het passeren, kreeg de voorste Leidenaar op de fiets een duw. Zijn meelifter werd vervolgens geslagen, terwijl de groep om geld riep. De fietser was niet van plan te betalen en pakte zijn kettingslot. Toen hij daarmee begon te dreigen, rende de groep er vandoor, richting Sis Heijsterpad. De man die geslagen was, belde de politie, waarna het tweetal met de fiets wegreed. Het groepje jongens gaf het nog niet op. Op de hoek van de Trix Terwindtstraat met de Groenrand kwamen ze weer op de Leidenaars af. Ze besloten eieren voor hun geld te kiezen, toen die riepen dat de politie onderweg was. Ze verdwenen richting Sis Heijsterpad. De politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan en vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×