Leiden krijgt fakkel stedenband Juigalpa van Den Haag

Op zaterdag 4 september draagt Den Haag de fakkel van de stedenband met Juigalpa (Nicaragua) letterlijk en figuurlijk over aan Leiden. De Haagse stedenband met de Nicaraguaanse stad werd onlangs beëindigd. Leiden zet de stedenband voort. De symbolische overdracht gebeurt tijdens de Aventura Juigalpa, de jaarlijkse avondwandeling tussen Den Haag en Leiden. Een groep oude getrouwen van de Haagse stedenband loopt naar het restaurant aan het Valkenburgse Meer, waar vertegenwoordigers van de Leidse stedenbandgroep ze rond 21.00 uur opwacht. Vervolgens loopt iedereen gezamenlijk met fakkels naar de Burcht. Hier krijgt de voorzitter van de Leidse stedenbandgroep om 22.30 uur de fakkel overgedragen.

Leidenaren die zich betrokken voelen bij de stedenband (bijvoorbeeld door deelname in het verleden aan de Nacht van Juigalpa) zijn van harte welkom mee te lopen. Verdere informatie en de aanmeldmogelijkheid staat op www.aventurajuigalpa.nl.

Achtergrond
Leiden en Den Haag werkten jarenlang samen aan de invulling van de gezamenlijke stedenband met de stad Juigalpa in Nicaragua. Den Haag had al sinds 1984 een band met Juigalpa, Leiden sloot zich in 1988 hierbij aan. Onlangs heeft de gemeente Den Haag na 25 jaar een punt gezet achter de stedenband. Deze avondwandeling is bedoeld als extra impuls voor de Leidse stedenband, die deze avond zal aangrijpen om met nieuwe mensen en nieuwe ideeën de stedenband met Juigalpa krachtig voort te zetten en invulling te geven.

Advertentie

Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×