Ruime voldoende voor Hogeschool Leiden

Studenten die onlangs zijn afgestudeerd aan Hogeschool Leiden hebben een goede arbeidsmarktpositie. Dit blijkt uit de HBO-Monitor 2009: een jaarlijks onderzoek, dat in opdracht van de HBO-raad werd uitgevoerd onder ruim 17.000 mensen die het jaar daarvoor hun hbo-diploma behaalden. De huidige economische crisis lijkt weinig invloed te hebben op de baanzekerheid van de studenten van Hogeschool Leiden. De alumni van Hogeschool Leiden hebben nauwelijks te kampen met werkeloosheid. Slechts 2% van de afgestudeerden van Hogeschool Leiden uit 2008 heeft momenteel geen baan. Landelijk is dat ruim 5% en andere hogescholen uit de Randstad scoren ook beduidend slechter: Hogeschool van Amsterdam (5%), Hogeschool van Rotterdam (5%), Haagse Hogeschool (7%) een mooie score.

Uit het onderzoek blijkt verder dat 83% van alle hbo-afgestudeerden werkt in een functie waarvoor minimaal een hbo-opleiding is vereist. De aansluiting tussen werk en opleiding is goed. Een ruime meerderheid van de respondenten is positief over de mate waarin de recent afgeronde opleiding een basis geeft voor verdere ontwikkeling. Op de vraag of alumni dezelfde opleiding zouden kiezen als zij opnieuw een studie zouden mogen kiezen, zegt 79% van alle respondenten ‘Ja’. Van de afgestudeerden van Hogeschool Leiden zegt zelfs 84% opnieuw voor dezelfde hbo-opleiding te kiezen.

Paul van Maanen, voorzitter College van Bestuur Hogeschool Leiden, schrijft de goede resultaten toe aan de kenmerkende praktijkgerichtheid van Hogeschool Leiden in combinatie met de grote mate van persoonlijke aandacht voor studenten. “We verwachten op 1 september onze 7500ste student te verwelkomen. Dit is weer een stevige groei t.o.v. vorig jaar. Wij zorgen ervoor dat onze groei niet ten koste gaat van onze persoonlijke aanpak. Studenten krijgen bij ons alle ruimte en vrijheid om het beste uit zichzelf te halen, zonder een nummertje te zijn. Een aanpak die zowel door studenten als werkgevers wordt gewaardeerd, zo blijkt”.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×