Man aangehouden na problemen met motorjacht op zee

De politie in Katwijk heeft maandagavond een 47-jarige Rotterdammer aangehouden omdat hij nog een gevangenisstraf van 540 dagen moest uitzitten of een boete van 60.000 euro moest betalen. Hij kreeg deze straf omdat hij meerdere hennepkwekerijen had onderhouden en verschillende oogsten had verhandeld. De politie kreeg omstreeks 23.10 uur een melding van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) dat zij een motorjacht aan het assisteren waren en dat zij de situatie verdacht vonden. Het motorjacht was die avond van Scheveningen naar Noordwijk gevaren en was daar rond half tien zonder diesel komen te zitten. Vervolgens belden de opvarenden niet om hulp, maar vroegen een surfer om 20 liter diesel te gaan halen. De man deed dat, maar kwam op de terugweg zelf in de problemen en werd met de brandstof op zijn rug door de hoge golven op het strand gesmeten.

De KNRM kwam de zes opvarenden te hulp. Drie van hen werden ernstig zeeziek van boord gehaald. De andere drie zouden het jacht naar Scheveningen varen onder begeleiding van de reddingboot ‘Paul Johannes’ van de KNRM. Voor de kust van Katwijk ging het jacht plotseling richting het strand en kwam hier uiteindelijk vast te liggen. De reddingsbrigade denkt dat de mannen het schip expres de kust op stuurden.

De politie kwam ter plaatse en haalde één van de mannen uit de branding. Hij probeerde naakt om de boot weer in zee te duwen. Vervolgens werden de inzittenden gecontroleerd. Toen bleek dat de 47-jarige man gesignaleerd stond, werd hij aangehouden. De 61-jarige eigenaar van de boot bleek niet aan boord te zijn en werd gewaarschuwd. Hij kwam later de papieren van de boot laten zien. Deze waren in orde. Volgens de 47-jarige man had hij de boot in onderhoud, maar de Haagse eigenaar wist niet dat zijn motorjacht die avond was meegenomen. Hij heeft aangifte gedaan van diefstal.

Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×