De 'Slechte Band' uit Leiden is één van de optredende bands tijdens de Leidse Waterdagen. (foto: PR).

Veel muziek op het water tijdens de Leidse Waterdagen

Op 28 en 29 augustus worden de Leidse Waterdagen weer gehouden. Een weekend lang veel muziek op het Leidse water. De winnaar van het TalentenJacht 2010 PLEASE!, LOS, Afrit 5, De Slechte Band, de Oxfort Fiddle Group en Happy Hornzzz zullen het publiek op het water en de wal vermaken. Dit jaar worden de Leidse Waterdagen en het Rapenburgconcert in hetzelfde weekend gehouden. Naast het traditionele Rapenburgconcert op 27 augustus 2010 met Ernst Daniël Smid met orkest, is er op zaterdagavond 28 en zondagmiddag 29 augustus een aantrekkelijk programma op het hoofdpodium op het Rapenburg met ondermeer Sven Hammond, Ebonique, en The Heyz. Meer info op www.rapenburgconcert.com.

Programmering Waterdagen

Zaterdag 28 augustus

Winnaar het TalentenJacht: PLEASE!
De winnaar van Het TalentenJacht: PLEASE! krijgt de gelegenheid nog een keer in een boot op te treden tijdens de Leidse Waterdagen.  De stijl van PLEASE! laat zich omschrijven als Funkadelic hip-hop uit de fonkelende Amsterdamse Diamantbuurt, dat is PLeaSe! Invloeden uit de soul, blues, jazz en funk hoor je duidelijk terug in de muziek van PLeaSe!, het resultaat van de bundeling van talent en enthousiasme van duo Adam Bais en Max Schuiling, old time rhythm buddy’s Nino Terluin (drums) en Erik van der Paardt (bas) en, last but not least, zangeres en ontembaar stage animal Naomi Beijer.

LOS
Los maakt elk optreden tot een onvergetelijk feest. De hele avond lang meezingen, dansen en springen met de allergrootste Nederlandstalige nederpop covers. Alle hits uit de geschiedenis passeren de revue.

Afrit 5
Afrit 5 is dé vertolker van de Happy Soul, een luchtige, toegankelijke en zeer vooral dansbare muzieksoort. Ze kan het best worden gekenschetst als de enige bron van alternatieve energiewinning die via de oren wordt gewonnen. Happy Soul is, behalve een originele interpretatie van muziek uit de tweede helft van de twintigste eeuw, een Nederlandstalig gezongen genre met een hoge mate van publieksparticipatie. Dit alles wordt gebracht door een tien-koppige formatie met een pakkende groef. De muziek heeft een pulsende bas, opzwepende drums en percussie, snijdend gitaarwerk met wah en fuz, roterende toonwielorgelklanken en een uitgebalanceerd ensemble met maar liefst vijf hout- en koperblazers.

De Slechte Band
Traditiegetrouw zal ook De Slechte Band op een van de boten de grachten onveilig maken.De Slechte Band is een vijfkoppig Leids gezelschap wat Nederlandstalige eigen nummers en covers brengt met een originele Leidse tongval. Meer info op www.slechteband.nl.

Zondag 29 augustus 2010

Oxford Fiddle Group
De Oxford Fiddle Group bestaat uit 13 muzikanten met snaarinstrumenten die hun muziek op een speelse levendige manier ten gehore brengen. De stukken zijn afkomstig uit England, Schotland, Ierland en de Verenigde Staten. De groep heeft reeds twee albums opgenomen ‘ Bonny Kate’ en ‘ Beyond the Spires’. Het is de eerste keer dat de Oxford Fiddle Group Leiden aandoet.

Happy Hornzz
Het koper kwintet Happy Hornzzz speelt een indrukwekkend repertoire maar ook luchtige RagTimes.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×