Drie aanhoudingen na mishandeling agenten

De politie heeft dinsdagavond een 48-jarige man en een 15-jarig meisje uit Leiden aangehouden aan de Lage Morsweg nadat zij geweld hadden gebruikt tegen agenten. Woensdagmorgen werd ook nog een 20-jarige man uit Leiden aangehouden. Een agent zag dinsdagavond een snorfiets over de Morsweg rijden waarvan de kentekenplaat half afgebroken was. De 15-jarige bestuurster werd op de Lage Morsweg staande gehouden en de agent vroeg om haar rijbewijs. Deze bleek zij niet te hebben. De agent schreef vervolgens een bekeuring voor haar uit, terwijl de 20-jarige man de agent ondertussen beledigde en bedreigde. De agent vroeg daarop om assistentie. Meerdere agenten kwamen naar de Lage Morsweg en de man werd aangehouden. Hij verzette zich tegen de aanhouding en stuurde zijn honden op de politie af. Eén agent werd toen gebeten.

De vader van de 20-jarige man bemoeide zich ook met de aanhouding en sloeg een agent. Ook hij werd vervolgens aangehouden. Bij deze aanhouding schopte het 15-jarige meisje een agent in zijn rug, waarop ook zij in de boeien werd geslagen.

De 20-jarige man was ondertussen weggerend maar werd de volgende ochtend alsnog aangehouden. In totaal hebben vijf agenten aangifte gedaan, vier inzake mishandeling en één voor het ophitsen van een hond.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×