GroenLinks eist maatregelen tegen overlast hangjeugd

GroenLinks-fractievoorzitter Pieter Kos eis van het College van Burgemeester & Wethouders dat er op korte termijn een einde wordt gemaakt aan de overlast die hangjongeren al geruime tijd veroorzaken rond Buurtcentrum Morschwijk. Met name bewoners van de Topaaslaan en  Turkooislaan klagen steen en been over geluidsoverlast, schade aan geparkeerde auto’s en intimiderend gedrag. “Onaanvaardbaar,” vindt de fractie van GroenLinks. De partij wil een plan van aanpak: “Dit soort overlast hoort niet thuis in Leiden.”

Volgens GroenLinks verslechterd de situatie de laatste tijd in hoog tempo. “Er is nu een punt bereikt dat er gerede kans op escalatie bestaat. Verschillende bewoners hebben inmiddels aangifte gedaan bij de politie wegens o.a. overlast en bedreiging. Ook willen sommige buurtbewoners volgens GroenLinks vanwege de overlast uit de wijk vertrekken.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×