Politiehelikopter jaagt tevergeefs op autodief

Een Rotterdammer vond tot zijn verrassing zijn in Rotterdam gestolen auto terug op internet. De splinternieuwe Volkswagen werd voor een veel lager bedrag dan gebruikelijk is te koop aangeboden, waarop de rechtmatige eigenaar een afspraak maakte om de auto te bezichtigen. Die afspraak vond gisteravond om 19.00 uur plaats in de Marnixstraat. De man seinde de politie in en vertrok richting Leiden. Op het moment dat de verkoper contact legde, greep de politie in. De agenten wilden de autodief aanhouden, maar deze zag kans om aan de lange arm te ontsnappen door een flinke dot gas te geven.

Honderd meter verder sprong hij uit de auto en vluchtte te voet de wijk Noorderkwartier in. De politie zocht de omgeving af en kreeg daarbij ook hulp van een helikopter. Het spoot van de man liep uiteindelijk dood in een tuin aan de Herensingel, waar de verdachte nog door de bewoner is weggestuurd. Daarna is hij niet meer gezien.

De auto is in beslag genomen voor sporenonderzoek. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie op het nummer 0900-8844.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×