Leidse historische rijkdom geëtaleerd in boek en op website

Vanaf 7 september is de historische rijkdom van Leiden te vinden op de website Erfgoed Leiden. Op deze site zal alle informatie over de monumenten en archeologische vindplaatsen van de Sleutelstad te vinden zijn, geïllustreerd met prachtig beeldmateriaal en voorzien van uitgebreide achtergrondinformatie. De website biedt bovendien ook allerlei soorten van dienstverlening voor de Leidenaren, zoals handige documenten, de aanvraag van een monumentstatus, procedures en regelgeving. Naast de interessante website verschijnt ook een nieuw boekje over het Leids erfgoed, onder de titel ‘Leiden in de etalage, historische winkelpuien in de binnenstad ‘ geschreven door Pieter Meijers.

Meijers geeft een algemeen overzicht van de ontstaansgeschiedenis van winkelpuien en de verschillende architectuurstijlen, met mooie voorbeelden van restauratie in het Leidse stadcentrum.

Het boekje is de vierde titel uit de serie ‘Bodemschatten & Bouwgeheimen’ en is verkrijgbaar bij de boekhandel (ISBN 978-90-5997-092-2).

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×