Lezing over wandtegels in de Lakenhal

Vanwege het museumproject ´Werk in Uitvoering’, waarbij de Lakenhal de collectie uitvoerig onder de loep neemt, gaat nu de grote verzameling wandtegels over de rollerband. Dit is voor het museum een mooie gelegenheid om een lezing over wandtegels te organiseren. De lezing vindt plaats op zondag 5 september en wordt verzorgd door Johan Kamermans, die conservator van het Nederlands Tegelmuseum in Otterlo is. Kamermans zal vertellen over de wisselwerking tussen de voorstellingen op de tegels en de praktische toepassing ervan in huizen en andere gebouwen. Ook gaat hij in op de techniek van de vervaardiging en de tegelbakkerijen. Natuurlijk besteedt hij ook aandacht aan de plateelnijverheid in Leiden. De lezing begint om 14.00 uur en wordt om 15.15 uur gevolgd door een rondleiding. Beide zijn gratis, op vertoon van een geldig toegangskaartje voor de Lakenhal. Kinderen kunnen om 13.00 uur zelf een kunstwerk komen maken.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×