Vol programma Warmondse Schippertjesdagen

De Warmondse Schippertjesdagen hebben een vol programma. In het tweede weekend van september is er op en rond de Gemeentehaven aan de Jan Steenlaan van alles te beleven voor jong en oud. ER is een nautische markt en in de grote feesttent wisselen verschillende shanty koren elkaar af. Het Demonstratieteam van de Koninklijke Marine is aanwezig met een paar snelle motorboten, een rupsvoertuig, een klimtoren en een grote informatiestand. De stichting “Varen Zoals Toen in Zuid Holland” meert enkele historische vrachtschepen aan, die laten zien hoe het leven op de binnenvaart van begin 20e eeuw was. Aan boord van één van die schepen is een tentoonstelling. Ook worden er op het schip toneelvoorstellingen verzorgd. Aan de kade liggen verder allerlei historische plezierjachten en sleepboten. Wie graag zelf een vaartochtje maakt, kan inschepen bij stoomsleepboot De Adelaar uit 1924, die rondvaarten over de Kagerplassen maakt. Kinderen kunnen zich vermaken met het in elkaar knutselen van model zeilboten en het bouwen van vlotten, die ze vervolgens zelf gaan uittesten op de Lede. Het hele programma staat op www.schippertjesdagen.nl.

Advertentie

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×