Bijna 300 bekeuringen gepost voor te hard rijden

Binnenkort kunnen zo’n 300 bestuurders een bekeuring op de deurmat vinden, vanwege overtreding van de maximaal toegestane snelheid. De politie voerde vorige week een aantal snelheidscontroles uit in Katwijk, Oegstgeest en Sassenheim. Op de Biltlaan in Katwijk, waar 50 km/u de limiet is, reden 75 automobilisten te hard. De hoogste gemeten snelheid was 76 km/u. Op de Rijnzichtweg in Oegstgeest, richting Rijnsburg, reden 122 bestuurders te hard. De hoogste snelheid die werd gemeten was 79 km/u, terwijl ook hier 50 km/u het maximum is. Op de Teijlingerlaan binnen de bebouwde kom in Sassenheim is de maximale snelheid ter plaatse maar 30 km/u en werd deze ruimschoots overschreden door 93 weggebruikers. Omdat uit onderzoek blijkt, dat een te hoge of onaangepaste snelheid bij 33 procent van de ongevallen een rol speelt, zullen de controles de komende tijd worden voortgezet.

Advertentie

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×