Twee jonge botendieven opgepakt

Vanmorgen rond 08.20 uur, heeft de Politie Hollands Midden de tweede jonge verdachte van botendiefstal aangehouden. Het tweetal, een 17-jarige uit Rijpwetering en een 15-jarige uit Leiderdorp waren gisteren bezig om een motorboot uit de Haarlemmertrekvaart in Leiden te stelen. Een getuige zag het gebeuren en waarschuwde de politie. Richting het Joppe werden de dieven met de gestolen boot gespot en agenten vorderden snel een bootje en zetten de achtervolging in. De 15-jarige nam de benen en dook in de bosjes, waar een politiehond al snel zijn schuilplaats ontdekte. De 17-jarige werd een dagje later opgepakt. De eigenaar van de boot heeft aangifte van diefstal gedaan. De politie sluit niet uit, dat er meer boten zijn gestolen door de twee en vraagt eigenaren, die nog geen aangifte hebben gedaan dit alsnog te doen.

Advertentie

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×