Reorganisatie zorgt voor leegloop in top gemeente

Twee van de vier directeuren van de gemeente Leiden stappen op. Dat is vandaag bekend geworden. Het gaat om Cees vermeer en Leo van den Nieuwendijk. Eerder werd ook al het vertrek van gemeentesecretaris Paul van den Wijngaart bekend. Volgens die laatste is het niet ongewoon dat managers opstappen na een ingrijpende reorganisatie: “Het vertrek van twee directeuren markeert dat de gemeentelijke organisatie aan het begin staat van een nieuwe periode. Op dit moment bevindt het project Anders Werken zich in een afrondende fase. Het is niet ongewoon dat managers dit ervaren als een natuurlijk moment om op zoek te gaan naar een nieuwe functie.”

Van den Wijngaart ziet het vertrek van de halve concerndirectie als een kans: “Nieuwe mensen brengen gelukkig een frisse blik en nieuwe energie mee. Dit komt een organisatie altijd ten goede. Ook kan Leiden blijven rekenen op de inzet van de twee andere directeuren, Rien Nagtegaal en Marlies van de Starre. Ik ben dan ook vol vertrouwen over de goede afronding van Anders Werken.”

SP-wethouder Roos van Gelderen (Personeel en organisatie) wijst erop dat het om persoonlijke keuzes van mensen gaat: “Daar kun je als organisatie niet veel aan veranderen.” Het vertrek van zoveel topambtenaren binnen een zeer korte tijdspanne schept volgens Van Gelderen wel een bijzondere situatie: “De functie van de gemeentesecretaris wordt tijdelijk op interim basis ingevuld. Dit biedt ons de mogelijkheid om, gebruikmakend van de evaluatie van Anders Werken en de uitkomsten van het Medewerkers Tevredenheids Onderzoek goed na te denken over de inrichting van de concerndirectie en de functieprofielen die daarbij horen.”

Advertentie

Leiden concerndirectie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×