Meeste locaties Rijnlands gebied onder controle na zware regenval

Tijdens de hevige regenbuien, die afgelopen week vielen, kwam in korte tijd gemiddeld zo’n 120 mm regen naar beneden in het Rijnlands gebied. Dit is van grote invloed op de waterpeilen, die in het hele gebied extreem stegen. Het Hoogheemraadschap van Rijnland heeft verschillende maatregelen genomen onder andere door noodpompen in te zetten en de zwakke plekken in dijken en op kades te versterken met zandzakken en klei. De waterstand in de boezem, dat is het water waarop de polders overtollig water uitpompen, is nu stabiel. De grootste zorg ging de afgelopen dagen uit naar de gemeenten Boskoop, Voorschoten, Kaag en Braassem en Leiderdorp. Meteorologen verwachten voor vandaag, met name in de kuststrook, opnieuw heftige regenval. Hierdoor blijft de kans op nieuwe wateroverlast groot; het Hoogheemraadschap is alert en houdt de situatie nauwlettend in de gaten.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×