Foto: Dick de Vos.

Gerrit-Jan de Bruyn geridderd

Dr. Gerrit-Jan de Bruyn mag zich voortaan Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Gistermiddag om 17.00 uur speldde burgemeester Lenferink hem de onderscheiding op. Deze plechtige gebeurtenis vond plaats op de locatie van Het Bewaarde Land in Meijendel, omdat De Bruyn medeoprichter en drijvende kracht achter het project Het Bewaarde Land is. Dankzij dat in 1991 opgerichte project, hebben al meer dan 9.000 kinderen uitgebreid kennisgemaakt met de natuur.

De heer De Bruyn was van 1963 tot 1968 lid van de Leidse gemeenteraad voor de PSP. Als bioloog was hij vooral geïnteresseerd in de natuur en de natuureducatie. Hij werd in 1976 medeoprichter en bestuurslid van de Stichting Duinbehoud. In 1977 werd Gerrit-Jan de Bruyn medeoprichter en vrijwilliger van de afdeling Leiden e.o. van de Vereniging voor Milieueducatie IVN. In 1988 begon hij zich in te zetten voor de stedenband Leiden Torun, waar hij zich aanmeldde als vrijwilliger op het terrein van het milieu. Ook bij de komst van de Idwinkel was De Bruyn nauw betrokken. Gerrit-Jan de Bruyn heeft tenslotte veel lezingen gegeven en excursies georganiseerd over de ecologie van de duinen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×