Vragen CDA over sport- en cultuuraanbod Stevenshof

Het CDA stelt het college vragen over de uitbreiding van het sport- en cultuuraanbod voor jongeren in de Stevenshof. In 2005 is het project `Veilig opgroeien in de Stevenshof’ gestart. De jongeren gaven tijdens gesprekken regelmatig aan dat er in de Stevenshof voor hen te weinig te doen was en dat ze uit verveling overlast gingen veroorzaken. In het rapport Wijkprofiel Stevenshof 2006 wordt de komst van een sportschool in de wijk, als een mogelijke oplossing genoemd. Daarnaast kwam uit het project de wens voort om de buurtnetwerken uit te breiden.

Het CDA vindt ook dat er in de Stevenshof een breder aanbod op het gebied van sport en cultuur voor jongeren moet komen. De partij noemt de komst van het jeugdhonk in Zwaluw 2 een verplaatsing van het aanbod en dus geen uitbreiding. Het CDA constateert dat de gemeente geen plannen voor de uitbreiding van het aanbod, en met name de komst van de sportschool, ontwikkeld heeft. De partij wil dan ook weten hoe het college denkt over uitbreiding van het sport- en cultuuraanbod en hoe het met de eventuele voorbereidingen staat.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×