Aanleg Velostrada begonnen

De aannemer is begonnen met de aanleg van de Velostrada, de snelfietsroute langs het spoor tussen Leiden en Den Haag. Het Zijdepad in Leidschendam en het Groene Draeckpad tussen Station de Vink in Voorschoten en de Stevenshofdreef in Leiden worden opgeknapt. Tegelijkertijd wordt in Ter Wadding een nieuw fietspad aangelegd. Daarna volgen in fasen de andere delen van de Velostrada. Later dit najaar starten de werkzaamheden aan de Via 44.

Het is de bedoeling dat beide routes begin volgend jaar klaar zijn. De start van de werkzaamheden werd afgelopen woensdag feestelijk gevierd. Bestuurders van de betrokken partijen legden ieder een puzzelstuk van een grote kaart van de regio met daarop het tracé van de twee snelfietsroutes. De bedenkers van de namen van deze routes, mochten een fiets in ontvangst nemen van gedeputeerde Asje van Dijk. Ook maakten dertig belangstellenden een fietstochtje langs de toekomstige routes. Onderweg kregen zij uitleg van de projectontwikkelaars. Het verloop van de werkzaamheden is te vinden op www.zuid-holland.nl/snelfietsroutesdenhaagleiden.

Advertentie

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×