OM eist cel voor daders babbeltrucs bejaarden

De officier van justitie in Den Haag heeft gisteren gevangenisstraffen geëist tegen twee verdachten van babbeltrucs. De mannen van 38 en 44 jaar uit Den Haag en Rotterdam worden verdacht van het oplichten en bestelen van 29 hoogbejaarde vrouwen in de regio’s Haaglanden, Hollands Midden en Rotterdam. Het oudste slachtoffer is 92 jaar. Het tweetal maakte de bejaarden in totaal rond de €50.000 afhandig en gebruikte daarbij altijd dezelfde methode. De mannen belden aan bij oudere dames en deden zich voor als medewerkers van de gemeente of woningbouwvereniging.

Ze maakten de bewoonster wijs dat ze iets in het huis moesten nakijken en verspreiden zich binnen, zodat de overrompelde vrouwen geen overzicht meer hadden. De mannen namen sieraden, geld en belangrijke documenten weg. Soms vroegen ze hun slachtoffer om administratiekosten te betalen via een mobiel pinapparaat. Ze keken de pincode dan af, verwisselden het pinpasje voor een ander en plunderden de rekeningen van hun slachtoffers. Ook belden ze soms na afloop van de diefstal naar hun slachtoffers en deden zich voor als medewerkers van de bank, die hun pincode nodig hadden. Met de verkregen pincode haalden ze vervolgens de rekeningen leeg. Veel gedupeerde bejaarden raakten niet alleen hun bezittingen kwijt, maar durfden ook de deur niet meer open te doen.

De politie kwam de twee daders op het spoor met behulp van camerabeelden bij pinautomaten en serviceflats. IN hun huizen lagen spullen die zij met de gestolen passen hebben gekocht. Beide daders ontkennen iedere betrokkenheid. De Rotterdammer hoorde 7 jaar cel tegen zich eisen. Omdat de Hagenaar in 2006 voor een soortgelijk delict veroordeeld is, eiste het OM tegen hem 8 jaar cel.

Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×