Orgelconcert met Susato, Sweelinck, Blow, Gabrieli en Aguilera de Heredia

Organist Wouter Koelewijn verzorgt morgen een concert in de Hooglandse Kerk. Op het programma staan werken van componisten als Susato, Sweelinck, Blow, Gabrieli en Aguilera de Heredia. Koelewijn, die geboren is in 1978, studeerde orgel bij Reitze Smits en Bernard Winsemius, klavecimbel bij Siebe Henstra en improvisatie bij Jan Raas. In 2004 behaalde hij de diploma’s Voortgezette Kunstopleiding Muziek (Master of Music) en Kerkmuziek. Tijdens zijn studie was Koelewijn organist tijdens de vespers in de Utrechtse Domkerk. Nu is hij assistent van Domorganist Jan Jansen. Het concert morgen begint om 13.30 uur. De toegang is gratis.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×