Wethouder ondertekent intentieverklaring mantelzorg

Wethouder Roos van Gelderen heeft de intentieverklaring ondertekend die De Leidse Vereniging van Mantelzorgers, Stichting Radius en Bureau Informele Zorg van Activite in april opgesteld hebben. Die intentieverklaring vormt de start van allerlei onderzoeken, activiteiten en afspraken die er toe moeten leiden dat het werk van mantelzorgers gemakkelijker wordt en de kans op overbelasting afneemt. Met de ondertekening wil het college het belang en de waarde van het werk van de mantelzorgers voor de samenleving onderstrepen.

Ook ondersteunt het college de wens van de initiatiefnemers om tot een Leids Mantelzorgakkoord te komen. Uit diverse onderzoeken, waaronder de ouderenpeiling uit de Stadsenquête van 2009, blijkt dat de gemeente beschikt over voldoende voorzieningen voor mantelzorgers, maar dat de weg naar informatie en hulp nog niet voldoende bekend is. De opstellers van de intentieverklaring gaan zich dus vooral inzetten op het bereiken van de mantelzorgers.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×